31 Ağustos 2024 Cumartesi

Biyosfer rezerv alanı ilan edilen Macahel bölgesinde ağaç kesimi kabul edilemez!


Türkiye'nin ilk ve tek biyosfer rezervi Artvin İli Borçka İlçesi sınırları içerisinde yer alan Macahel bölgesindeki ağaç kesimlerine köylüler tepki gösterdi. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Kurdoğlu, "Korunması için de çok çalıştığımız bu bölgede muazzam ağaç kesimleri var ve bu kabul edilmez bir durumdur" dedi.
https://youtu.be/_FEc_2wLlxc?si=Vd1eKOdxA7VHk88l

30 Ağustos 2024 Cuma

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Kutlu Olsun

 

Başkomutanlık Meydan Savaşı’nda nice feragat, nice fedakârlık, dökülen nice şehit kanıyla kazanılmış Büyük Zaferin 102'nci yıl dönümünde Büyük Taarruz’un Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; bu zaferi bize armağan eden İstiklal Savaşımızın tüm kahraman askerlerini, aziz şehitlerimizi ve Millî Mücadele'yi yürüten Birinci Meclis'in kıymetli mensuplarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Kutlu Olsun.

https://youtu.be/m4hDsV99rTk?si=y7xIeRWkHChcqnW2

 


25 Ağustos 2024 Pazar

18 Ağustos 2024 Pazar

IUMS Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, Gözyaşları İçerisinde Gazze İçin Dua Etti


Uluslararası Müslüman Alimler Birliği (IUMS) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, İstanbul Sultan Selim Camii'nde düzenlenen icazet töreni sırasında gözyaşları içerisinde Gazze için dua etti. 
https://youtu.be/alD7rqBl1ww?si=FNROlRJRyXLVRLXN

11 Ağustos 2024 Pazar

Yazar, Mütefekkir, Türkçe’nin Hamisi D. Mehmet Doğan Hakk'ın Rahmetine Kavuştu


Hakk'ın rahmetine kavuşan adı İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma faaliyetleri, “Türkiye Yazarlar Birliği”, “Büyük Türkçe Sözlük” ve “Batılılaşma İhaneti” eseri ile  özdeşleşen Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurucu ve şeref başkanı, yazar, mütefekkir, Türkçe’nin hamisi D. Mehmet Doğan’a Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Ruhu şâd, kabri nur, mekânı cennet olsun. Kederli ailesi başta olmak üzere, dost, akraba ile tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. 


4 Ağustos 2024 Pazar

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi Paşa Hakk'ın Rahmetine Kavuştu


Hakk'ın rahmetine kavuşan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Askeri Başdanışmanı, Güvenlik ve Dış Politikaları Kurulu Üyesi, ASDER Onursal Başkanı, SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık AŞ Kurucusu, Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) Başkanı, değerli büyüğümüz Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi Paşamıza Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Kabri nur, mekânı cennet, makamı âlî olsun. Kederli Tanrıverdi  ailesine, meslektaşlarıma, dost, akraba ile sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.


2 Ağustos 2024 Cuma

Menfur saldırı sonucu şehit olan Hamas Lideri İsmail Haniye’ye Allah’tan rahmet, Gazze halkının ve Filistin davasına gönül vermiş vicdan taşıyan tüm insanlarına başsağlığı diliyorum.

Üç evladının ve torunlarının şehadet haberini aldığında; “Düşman, oğullarımı öldürerek duruşumuzu değiştireceğimizi düşünüyorsa yanılgı içindedir. Oğullarımın kanı Gazze'de şehit olan insanlarımızın kanından daha kıymetli değildir, çünkü hepsi benim evlatlarımdır. Oğullarımın kanı Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi yolunda feda olmuştur. Tereddüt etmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi için yolumuza devam edeceğiz” diyen Filistin topraklarının işgaline karşı direnişin sivil liderlerinden Eski Başbakan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yönelik İran'ın başkenti Tahran'daki ikametgâhına gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Cenab-ı Hak, "Kahhar" ismiyle kahreylesin. Menfur saldırı sonucu şehit olan Hamas Lideri İsmail Haniye’ye Allah’tan rahmet, Gazze halkının ve Filistin davasına gönül vermiş vicdan taşıyan tüm insanlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim şehadetini kabul eylesin.

https://youtu.be/fG4oWYUV5nM