20 Kasım 2020 Cuma

Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlu Olsun.

Günümüzde yaşanılan her çatışma ve savaş, en çok çocukları etkilemektedir. Dünyanın birçok yerinde birçok çocuk, vatanından göç etmeye zorlanmakta ve güvenli bir yuva bulabilmek için binlerce kilometre yol alıp, denizlerden geçmeye çalışıp bir umut aramaktadır.

Çocuk haklarının korunması noktasında özellikle egemen dünya devletlerinin ikircikli tavrı, çocuk haklarının korunması konusunda yaşanan en temel bir diğer sorundur.

Bugün için dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan kitlesel ve yoğun çocuk hakları ihlalleri olması gereken noktadan uzak olduğumuzun açık kanıtıdır.

Şu anda dünyanın on yıllardır gördüğü en kötü kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu Yemen’de, rejim ve terör örgütleri tarafından Suriye’de, anne ve babaları Çin yönetimi tarafından toplama kamplarına atılan Doğu Türkistan’da, haklı mücadelesinde dün olduğu gibi gelecekte de yanında olacağımız Filistin’de İsrail tarafından gerçekleştirilen yoğun ihlallere şahit olunmaktadır.

Doğdukları yer, konuştukları dil ve inançları farketmeksizin tüm çocuklarımız için hep birlikte yeniden inşa edeceğimiz barış dolu bir gelecek hedefiyle 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun. 

#DünyaÇocukHaklarıGünü #WorldChildrensDay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder