20 Ocak 2022 Perşembe

Saldırgan Rahmi Uygun'un hemşire Ömür Erez'i silahla vurduğu anlar...

İstanbul Kartal'da bir aile sağlığı merkezinde, uğradığı silahlı saldırı sonucu görevi başında canice bir cinayet neticesinde hayatını kaybeden hemşire #ÖmürErez'e yapılan bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Hemşire Ömür Erez’e Allah’tan rahmet; kederli ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

Saldırıyı aklımız almıyor, vicdanımız yine kan ağlıyor. Sağlıkta şiddet terörü ortalama her gün bir meslektaşımızı hedef alırken, yine ayıplamaktan, kınamaktan fazlasını yapamadık, koruyamadık, önlem aldıramadık. Çok üzgünüm. İnsan ne söyleyeceğini bilemiyor. Zaten söylenecek her şeyi söyleyip, yapılacak şeyleri yapmadığımız için bunlar yaşanıyor.

Hangi devlet dairesine silahla girilebilirsin? Adliye gibi kurumlarda kaç kere güvenlik kontrolünden geçersin, ama bir sağlık kuruluşuna elini kolunu sallayarak silahla, bıçakla, satırla o kadar rahat girip doktoru, hemşireyi öldürebilirsin! Daha fazla vakit kaybetmeden sağlık çalışanı katliamına ve sağlıkta şiddete engel olunmalıdır. TBMM, acilen sağlıkta şiddet yasasını revize etmeli ve yeni önlemler hızla uygulamaya konulmalıdır. #SağlıktaŞiddeteHayır

https://youtu.be/Ig9-bYRjepI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder