29 Mart 2024 Cuma

Pol’s Markası, Migros ile Yaptığı İş Birliği Çerçevesinde Yerli Susam Projesini Duyurdu

Ülkemiz coğrafyasında yetişmesine rağmen, son yıllarda market reyonlarında özellikle denizaşırı ülkelerden ithal edilen susamları görüyoruz. Fakat bugün size yerli susamı raflara yeniden kazandıracak bir projeden bahsedeceğiz:

Freeze dry yani dondurularak kurutulmuş meyve ve reçel ürünleriyle bilinen Pol’s markası, Migros ile yaptığı iş birliği çerçevesinde yerli susam projesini duyurdu.

Türkiye’nin verimli topraklarında sürdürülebilir tarım politikaları kapsamında hayata geçirilen yerli susam projesinin ilk aşamasında Adana Çukurova bölgesindeki çiftçilerle susam ekimi gerçekleştirildi.

Bu proje kapsamında yeniden üretime geçen çiftçiler, üretimin tüm aşamaları için ziraat mühendislerinden oluşan ekibinden eğitimler aldılar. Proje kapsamında üretilen yerli susamlarla Pol’s markalı tahin helvası, tahin, çifte kavrulmuş tahin helvası ve Ermenek bölgesine özgü Ermenek helvası Migros mağazalarında satışa sunuldu.

Özellikle, vegan ve helal sertifikalı ürünlerden Ermenek Helvası’nın ilave şeker, aroma verici veya koruyucu katkı maddesi içermemesi dikkat çekiyor. Diğer yandan yerli susam doğası gereği yüksek oranda lif içeriyor. Projenin genişleme aşamalarında daha önce hiç susam ekilmemiş farklı bölgelerde de yerli susam ekiminin yaygınlaştırılması ve daha fazla çiftçiye ulaşılması hedefleniyor.

https://youtu.be/YmcbUC2-eS0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder