16 Eylül 2024 Pazartesi

Türkiye'deki Bürokratik Oligarşi Sorunu


Gazeteci yazar, Sabah gazetesi köşe yazarı ve Ankara temsilcisi, tv programı yorumcusu Okan Müderrisoğlu, Sabah gazetesindeki köşe yazısında Türkiye'deki bürokratik oligarşi sorununu irdeledi. Müderrisoğlu, kamu yönetiminde yaşanan yapısal problemlerin siyasetin etkinliğini zorlaştırdığını belirtti. Yazısında, mevcut sistemdeki uyumsuzlukların reform ihtiyacını açıkça ortaya koyduğunu ifade eden Müderrisoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin etkili işlemesi için bürokratik reformların acil bir gereklilik olduğunu vurguladı.

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/muderrisoglu/2024/09/12/su-burokratik-oligarsi-meselesi?f=sm&utm_source=twitter.com

14 Eylül 2024 Cumartesi

Mevlid Kandiliniz mübarek olsun

Bu gece (12 Rebiülevvel 1446), insanlığa hakkı, hakikati, adaleti, merhameti anlatan; hukuku, hikmeti ve güzel ahlakı gösteren Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallah-ü Aleyhi ve Sellem’in yeryüzünü teşriflerinin 1453. yıl dönümüdür.

Bu mübarek gecenin, başta Gazze’de zulüm altında inlemekte olan Filistinli ve Doğu Türkistanlı Müslümanlar olmak üzere tüm mazlum milletlerin yürek acılarını ve gözyaşlarını dindirmesine, milletimiz, gönül coğrafyamız ve acılar içerisinde kıvranan âlem-i İslam ile tüm insanlığın ebedi barış ve huzurlarına vesile olmasını temenni ediyorum. Dualarınız kabul, Mevlid Kandili’niz mübarek olsun.

https://youtu.be/i9M61Wt-Kvw?si=W1fVhKOzBsldgkcY

13 Eylül 2024 Cuma

Ahkâf, 46/15.

Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Rabbim, bana ve anne babama verdiğin nimetlere şükretmemi, senin razı olacağın salih amel işlememi bana nasip et. Neslimi de salih kimseler eyle. Şüphesiz ben sana döndüm. Muhakkak ki ben sana teslim olanlardanım.” (Ahkâf, 46/15.) 

Cumanız mübarek olsun. 

https://youtu.be/8BI7ig-tGFo

8 Eylül 2024 Pazar

Nablus Valisi, Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesine tepki gösterdi

Washington Üniversitesi’nde hem Psikoloji hem de Orta Doğu Dilleri'nde çift dal yapan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail'in işgaline karşı Filistin'e destek vermek için gittiği Batı Şeria’nın Nablus kentinde İsrail askerleri tarafından başından vurularak katledildi.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

Terör devleti Siyonist İsrail'in Batı Şeria’daki işgal karşıtı sivil bir protestoya karşı yaptığı barbarca müdahaleyi lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah şehâdetini kabul eylesin. Âmin.

https://youtu.be/GK_674gYlUo?si=SdTxjhwfvRh5LG0E

7 Eylül 2024 Cumartesi

Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, "Ben Nobel aldım..." sözüne eşinden unutulmaz cevap: "Aziz çöpü dışarı çıkar!"

Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, katıldığı televizyon programında samimi açıklamalarda bulundu. Nobel'i aldıktan sonra evinde yaşadığı bir olayı anlatan Sancar, izleyenleri güldürdü.

Aziz Sancar, o anları şu sözlerle anlattı: "Eve gittim, baktım Aziz çöpü dışarı çıkaracaksın diyor. 'Ya ben Nobel aldım..' dedim. Sen yine de çöpü dışarı çıkaracaksın dedi. Ondan sonra Nobel işini karıştırmadık ev işlerinde.."

https://youtu.be/a40MeTwXQPA?si=bt1sRglLH45aGANK