13 Mayıs 2020 Çarşamba

12 Mayıs Dünya #HemşirelerGünü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kutlu olsun.


Ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, maddi ve manevi zorlukta sağlığımız için gecesini gündüzüne katarak çalışan, yalnızca pandemi ile mücadele sürecinde değil her zaman ve her koşulda özveri, sabır ve gayretle görevlerini canla başla çalışarak büyük fedakârlıklarla yerine getiren, sağlık hizmeti sunumunun önemli bir parçası olan sevgi, şefkat ve hoşgörünün simgesi haline gelen tüm değerli hemşirelerimizin, 12 Mayıs Dünya #HemşirelerGünü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kutlu olsun.

COVID-19 nedeniyle vefat eden sağlık personeline ve tüm vatandaşlarımıza, Allah’tan rahmet diliyorum. COVID-19 tanısı alan sağlık çalışanlarımıza acil şifalar diliyorum.

Sağlık çalışanları; hak ettiği değeri, mutlaka görmelidir. Sağlık çalışanlarının; bu dönemde ek ödeme alması, annelerinin sütü gibi hak ve helaldir.

Özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarımızdan hayatını kaybedenlerin ailelerinin yaşayacağı sosyal ve ekonomik sorunların giderilmesi amacıyla şehit yakınları için yapılan mevzuata benzer yasal düzenleme yapılarak, vefat eden tüm sağlık çalışanlarına da hak ve fırsatlar sağlanmalıdır.

Sağlık çalışanlarını ilgilendiren döner sermaye yönetmeliğinin, adil bir şekilde yeniden yapılandırılması gerekmektedir. Ayrıca, yetkililer tarafından; tüm sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin, emekliliğe yansıtılması ve ek göstergelerin güncellenmesi ile yıpranma payı vb konularda verilmiş olan sözler de yerine getirmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder