2 Mayıs 2020 Cumartesi

TÜM SAĞLIK SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARININ “1MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” KUTLU OLSUN.


Alın ve beyin teri ile değer üreten tüm sağlık sektörü çalışanlarının “1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” kutlu olsun. Sağlık çalışanları, pandemi döneminin kahramanlarıdır. "Sağlık çalışanlarına; 1ay kahve, kuaför, yaz tatili bedava!" manşetlerini, çok incitici bulduğumu bu vesile ile ifade etmek istiyorum.

Kendilerinin ve yakınlarının yaşamsal riskine karşın; ihtiyaç duyulan her yerde hekimlik mesleğinin binlerce yıllık değerlerine sahip çıkarak, özveriyle, gece gündüz demeden sağlık hizmeti sunan meslektaşlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimizi, minnetlerimizi sunuyorum.

COVID-19 nedeniyle vefat eden sağlık personeline ve tüm vatandaşlarımıza, Allah’tan rahmet diliyorum. COVID-19 ya da şüpheli COVID-19 tanısı alan sağlık çalışanı meslektaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Sağlık çalışanları; hak ettiği değeri, mutlaka görmelidir. Sağlık çalışanlarının; bu dönemde ek ödeme alması, annelerinin sütü gibi hak ve helaldir. Vefat eden sağlık çalışanlarının içinde, Aile hekimliği çalışanları da bulunmaktadır. Ancak, “pandemi riski yok” diye aile sağlığı çalışanlarının ek ödeme almamaları, büyük çelişkidir.

Özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarımızdan hayatını kaybedenlerin ailelerinin yaşayacağı sosyal ve ekonomik sorunların giderilmesi amacıyla şehit yakınları için yapılan mevzuata benzer yasal düzenleme yapılarak, vefat eden sağlık çalışanlarına da hak ve fırsatlar sağlanmalıdır.

Geçen yıllar içinde emekli ve normal maaşta çok etkisi olan ek gösterge; hakim, savcı vb Adalet Bakanlığı çalışanlarında 7200 olduğu halde biz doktorların ek göstergesi hala 3600 iken; şu sıralarda öğretmenlere, hemşirelere, din görevlileri ve uzman çavuşlara dahi verilmesi planlanan ek göstergenin 3600 yapılacağı, Memur Sendikaları Konfederasyonu yetkilileri ile Sayın Hükümet Üyeleri tarafından ifade edilirken; doktorların ek göstergesi de, mutlaka 7200 olarak güncellenmelidir.


Sağlık çalışanlarını ilgilendiren döner sermaye yönetmeliği, adil ve adaletli bir şekilde yeniden yapılandırılması gerekmektedir. Ayrıca, yetkililer tarafından; yıpranma payı ve sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin, emekliliğe yansıtılması vb konularda verilmiş olan sözler, yerine getirmelidir. Doktorlarımızın emekli aylıkları, albay ve hakim düzeyine çekilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder