14 Mart 2022 Pazartesi

14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun


Hekim meslektaşlarımız, özverili çalışmalarına karşılık maalesef bir tıp bayramına daha hüzünle girmenin burukluğunu yaşamaktadır. Bir yanda pandemi kaynaklı ağır iş yükü ve can kayıpları, diğer yanda yıllara sari kamu'da çalışan hekimlerimizin emeği ve alın terinin karşılığı olan ekonomik açıdan adil bir düzenleme ile emekliliğe yansıyacak maaşa zam şeklinde düzenlenecek tek ödeme, emekli olduktan sonra insanca onurlu bir hayat sürmeye yetecek emekli aylığı bağlanmasının yanı sıra şiddetten arınmış bir sağlık ortamının temin edilmesi, malpraktis davalarının hekimlere tehdit olmaktan çıkarılması vd. kronik sorunlarının çözümü başta TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen önemli bir görev olduğundan 14 Mart’ın sorunların çözümü için adım atılmaya başlandığı bir gün olmasını talep ediyor ve temenni ediyorum.

 

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adlı tıp okulunun açılışından bu yana emek ve öğretisiyle günümüze ışık tutan ve ahirete irtihal etmiş olan tüm meslek büyüklerimiz ile görevleri sırasında can veren hekimlerimizi rahmetle yâd ediyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle son derece kutsal bir görevi, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, ülkemizin her köşesinde, zorluklara aldırmadan sonsuz sabır ve üstün gayret ile fedakârca icra eden, insanı yaşatmayı, acısını azaltmayı, derdine derman olmayı mesleği olarak seçen ve her türlü övgüyü hak eden değerli meslektaşlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyor; mutluluk dolu, sağlıklı, başarılı, hayırlı bir ömür diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

https://youtu.be/bfF_9ZhfcVk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder