6 Ekim 2022 Perşembe

BM’de, Uygurlarla ilgili tartışma teklifi Türk ve İslam ülkelerinin oylarıyla reddedildi


 

BM İnsan Hakları Konseyinde, Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlalleri durumunun tartışılması için özel toplantı yapılması talebi, Kazakistan, Özbekistan, Pakistan, Katar, Endonezya, Sudan, Nepal ve BAE dahil 19 ülkenin oyuyla reddedildi.

Konseye, Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlalleri durumunun görüşülmesi için özel oturum yapılmasını talep eden tasarı sunuldu. Tasarı, 17 kabul oyuna karşı 19 ret ve 11 çekimser oyla reddedildi.

UYGURLAR ALEYHİNE OY KULLANAN ÜLKELER

Çin, Kazakistan, Özbekistan, Pakistan, Katar, Endonezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Nepal, Sudan, Bolivya, Kamerun, Fildişi Sahili, Küba, Eritre, Gabon, Moritanya, Namibya, Senegal ve Venezuela olarak 19 ülke teklifi reddederek Çin’in Uygur soykırımını desteklemiş oldu.

 

UYGURLARIN LEHİNE OY KULLANAN ÜLKELER

 

Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Kore, Fransa, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Honduras, Litvanya, Lüksemburg, Marshall Adaları, Karadağ, Hollanda, Paraguay, Polonya, Somali gibi 17 ülke teklifi destekleyerek Çin’in Uygur soykırımına karşı tutumunu sergiledi.

 

ÇEKİMSER KALAN ÜLKELER

Ukrayna, Malezya, Hindistan, Brezilya, Arjantin, Ermenistan, Benin, Gambiya, Libya, Malavi, Meksika gibi ülkeler Çin’in Uygur soykırımı karşısında çekimser kalmayı tercih etti.

 

https://www.uygurhaber.com/uygurlar-bm-insan-haklari-konseyinde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder