23 Nisan 2024 Salı

İngiltere'de sağlık çalışanları, Gazze'deki meslektaşlarıyla dayanışma mesajı verdi

İngiltere'de sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında çok sayıda meslektaşının hayatını kaybettiğini belirterek, dünyanın dört bir yanındaki sağlıkçılardan "Gazze'de kalıcı acil ateşkes" çağrılarını desteklemesini talep etti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Gazze'de öldürülen sağlık çalışanları için düzenlenen anma törenine katılan İngiliz fizyoterapist Rachel Moses, ergoterapist Jordan Rivera ve klinik araştırma uzmanı Taby Khan, Gazze'deki meslektaşlarıyla dayanışma mesajı verdi:

 

"Biz, insanlığın tarafındayız. Sizin (Filistinlilerin) sesiniz olmak için buradayız. Susturulmayacağız, durdurulmayacağız ve elimizden geldiği sürece insan haklarınızı savunmaya devam edeceğiz. Bu yüzden sağlık çalışanları olarak dünya çapında birleşmemiz gerekiyor. Bu, herhangi birimiz olabiliriz. Hastanenizde ya da evinizde oturduğunuzu ve bunun sizin başınıza geldiğini düşünün.

 

Sadece birinin nerede doğduğuna bağlı olarak insanlar bunun kabul edilebilir olduğunu düşünüyor. Dünyanın dört bir yanındaki sağlık camiasını, daha fazla ölümü önlemek için kalıcı acil ateşkes çağrısında bize katılmaya davet ediyorum. Herkesin bir sesi var ve bunu insanlığın iyiliği için kullanmalıyız."

https://youtu.be/r3chBYGc5OM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder