8 Mayıs 2024 Çarşamba

ABD'li rapçi Macklemore üniversitelerindeki Filistin yanlısı eylemlere destek amacıyla şarkı yaptı

Dünyaca ünlü Amerikalı rap sanatçısı Macklemore, işgalci İsrail'in soykırımına maruz kalan Gazze halkına destek olmak için ABD üniversitelerinde eylem başlatan gençler için 'Hind's Hall' adında bir şarkı besteledi.

ABD'li rapçinin sürpriz şarkısı, dünyanın dört bir yanında devam eden öğrenci protestolarından esinleniyor ve Hind Rajab'a saygı duruşunda bulunuyor. Altı yaşındaki Filistinli çocuk Hind Rajab, iki ay önce Gazze'de yardım beklerken, bir arabada mahsur kalmış ve ölen akrabalarının cesetleriyle çevrili haldeyken İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

40 yaşındaki Grammy ödüllü sanatçı ayrıca, hip-hop devleri Kendrick Lamar ve Drake arasında süregelen çekişme gibi önemsiz gördüğü konulara İsrail'in Gazze'ye açtığı savaştan daha fazla öncelik verdiği için müzik endüstrisini de eleştiriyor.

Ayrıca klipte ABD Başkanı Joe Biden’ın görüntüsünün yayınlandığı kısımda şarkının “Ve lanet olsun hayır, sonbaharda sana oy vermeyeceğim” sözleri yer aldı.

Şarkıda "Dayanışma içinde ve Özgür Filistin çığlığıyla. Son 75 yıldır tarih tekerrür ediyor. Nakba asla sona ermedi." ifadelerine yer verdi.

Macklemore ayrıca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şarkının tüm gelirinin Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağışlanacağını duyurdu.

https://youtu.be/LKc0mc0EyLo?si=kfgpUudMMTIpz-oh

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder