14 Mart 2021 Pazar

14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun


 

14 Mart Tıp Bayramı’nı, salgınla geçen bir yılın sonunda karşılıyoruz. Pandemi sürecinde doktor meslektaşlarımızın özverili çalışmalarına karşılık salgının başlangıcından itibaren 150 binden fazla sağlık çalışanının hastalandığı ve 385 sağlık çalışanının yaşamını kaybettiği bilinmektedir. Her şeyden evvel, insanların hayatını kurtarmak için can veren hekimlerimizi ve tüm sağlık mesleği mensuplarımızı rahmetle yâd ediyorum. 

 

İnsan hayatı ve toplum sağlığı için hizmet veren hekimlerimiz, zor olduğu kadar onurlu ve saygın olan bu görevi yerine getirmektedir. Bugün, ülkemiz insanına sunulan sağlık hizmeti kalitesi öncesiyle mukayese edilemeyecek düzeyde artmıştır. Bu olumlu gelişmede insan sağlığının korunması ve hastaların sağlığına kavuşması için gecesini gündüzüne katarak mesai sarf eden doktor meslektaşlarımızın gösterdikleri gayretin önemi büyüktür. 

 

İnsan sağlığı için özveriyle hizmet eden, en temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunmasında insanüstü gayretler ve titizlik gösteren değerli doktor meslektaşlarımızın, en temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunmasında ve bu hakkı kullanmamızda gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretleri her türlü övgünün üzerindedir. 

 

Hekimler, insan hayatında sağlığın önemiyle birlikte her dönemde öne çıkmış, hekimlik her zaman kutsal, saygın ve onurlu bir meslek olarak görülmüştür. Bugün de bu kutsal görevi icra eden hekimlerimiz, bilgi ve becerileriyle toplum sağlığını tehdit eden risklere karşı toplumun bilgilendirilmesinde, koruyucu önlemler ile vatandaşlarımızın sağlığının korunmasında ve gerektiğinde kaybedilen sağlıklarının yeniden kazanılmasında başrol oynamaktadır.  

 

Doktor meslektaşlarımızın özverili çalışmalarına karşılık; hekimlerimiz, bir tıp bayramına daha hüzünle girmenin burukluğunu yaşamaktadır. Bir yanda pandemi kaynaklı ağır iş yükü ve can kayıpları, diğer yanda yıllara sari çözüm bekleyen; hekim meslektaşlarımızın emeği ve alın terinin karşılığı olan, emekliliğe yansıyacak maaşa zam şeklinde tek ödeme, döner sermayede iyileştirme, hak ettikleri yıpranma paylarının verilmesi, hekimlerin emekli olduktan sonra insanca onurlu bir hayat sürmeye yetecek emekli aylığı bağlanması, şiddetten arınmış bir sağlık ortamının temin edilmesi beklentisi vb kronik sorunlarının çözülmesi ile mesleklerini severek yapmalarının yanında bayramlarını bayram gibi kutlamak ve hayatlarını müreffeh bir şekilde sürdürmek istiyorlar. Hak etmediklerini ya da hakları olmayanları değil, alın terlerinin karşılığını istiyorlar. 

 

Çok zor ve uzun bir eğitim sürecinden geçerek, büyük özverilerle çalışan hekimlerimizin sorumluluklarının ağır olduğunu biliyoruz. Doktor meslektaşlarımız, yüreklerindeki insan sevgisi ile böylesine meşakkatli bir mesleği azimle ve fedakârca yerine getirmektedirler. Bu sebeple emeklerinin değerini ölçmenin de mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum. 

 

2021 yılı tıp bayramının da halen devam etmekte olan pandemi ile savaşta yılmadan, mesleğe başladıkları ilk günkü heyecanlarıyla insan hayatı için çalışan hekim meslektaşlarımızın, sorunlarını çözmede adım atılmaya başladığı bir gün olmasını istiyor ve temenni ediyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle İyi hekimlik değerlerinin gözetildiği, emeğinin karşılığı alınarak çalışılacağı, şiddetten arınmış bir sağlık ortamını hep birlikte sağlayacağımıza olan inançla bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren doktor meslektaşlarımızın #14MartTıpBayramı'nı içtenlikle tebrik ediyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. 

 

https://youtu.be/bfF_9ZhfcVk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder