4 Temmuz 2021 Pazar

Prof. Dr. Uğur Şahin, SABANCI Üniversitesi mezunlarına hayat boyu ilham ...

SABANCI Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine video konferans yöntemiyle katılan BioNTech firmasının kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin “Bugün başardıklarınız, geleceğinizi doğrudan etkileyecek. Bugünü asla unutmayın, çünkü bugün üç sebeple sizin için çok önemli bir gün” dedi.

Şahin şöyle konuştu: “Birincisi, bugün sizin için bir kutlama günü. Gösterdiğiniz yoğun çalışmayı ve sizi buraya getiren merak duygusunu kutlama günü. Bu merakı hiç kaybetmeyin. Önemsediğiniz konuları daima savunun. Böylece durmadan devam edebilir, asla bıkmadan usanmadan işinize sarılabilirsiniz. Sizi nereye götüreceğini bilmeseniz dahi yeni yollar, yeni hedefler keşfetmekten geri durmayın. İşimle ilgili en çok sevdiğim şey, her gün bilimsel makalelerden, haberlerden, verilerden, eşimden, meslektaşlarımdan hatta yabancılardan bir şeyler öğrenebiliyor olmam. Daima yeni fikirlere açık olun.

İkincisi, bugün minnet duyma günü. Sizleri bugünlere getiren, size inanan, sizi destekleyen, eğiten, daima yanınızda olan ve gözyaşlarınızı silen insanlara teşekkür etmek için önemli bir gün. Sizlerle aynı motivasyonu paylaşan insanlara yakın olun. Hep birlikte, daha büyük başarılara imza atacaksınız. Hep birlikte, bir fark yaratacaksınız.

Üçüncüsü, bugün derinlemesine düşünme günü. Bugün, hayatınızda bir devrin sona erişini ve yeni bir devrin başlangıcını temsil ediyor. Şimdi kendinize şu soruları sormanın tam zamanı. “Benim için önemli olan ne? Yaptıklarımla topluma nasıl katkıda bulunabilirim?” Kendi adıma, bir amaca hizmet etmek, çalışmalarımı pek çok insanın hayatını iyileştirmeye adamak, içimi mutluluk ve minnetle dolduruyor. Araştırmalarımız ve çalışmalarımız sayesinde pandemiyle mücadeleye katkıda bulunabildiğimiz, insanlara yardım edebildiğimiz için çok minnettarım. Bugün ise sizin çalışmalarınızın bir sonucu. Kendiniz için, aileleriniz için ve gelecek nesiller için yepyeni bir sayfa açmaya hazır olun. Ama her şeyden önce, fark yaratarak faydalı olmaya çalışın. Hayatta çok küçük şeyler, çok büyük şeylere vesile olabilir. Tevazu gösterin, merakınızı yitirmeyin, inandıklarınızdan taviz vermeyin. Ben kendim için hep bunu dilemişimdir. Şimdi ise mezun olduğunuz ve hayatınıza yeni bir sayfa açtığınız bu günde aynısını sizler için diliyorum.”

https://youtu.be/xzmBgg1SL-8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder