7 Ekim 2023 Cumartesi

Doktorlara uzanan eller kırılsın! Yazıklar olsun!

Doktorlara uzanan eller kırılsın! Yazıklar olsun! Tek amacı insana hizmet etmek olan sağlık çalışanına şiddet asla kabul edilemez! Yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Meslektaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Kocaeli Fatih Mahallesi'ndeki ASM'yi basan grup, 3 doktoru öldüresiye dövdüler. Körfez Fatih Mahallesinde hasta ve hasta yakını olduğu iddia edilen bir grup henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı Aile Sağlığı Merkezini bastı. Sağlık merkezinde bulunan 3 doktoru darp eden grup, çevreye de zarar verdi. Darp edilme esnasında hekimlerden birinin boğazı sıkıldığı için boğulma tehlikesi geçirerek bayıldığı öğrenilirken; olayın ardından Hekimlerden biri Körfez Devlet Hastanesi’nde diğer, iki Hekime ise ilk müdahale Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapıldı. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ilk müdahaleden sonra iki hekim, tedavileri yapılmak üzere Kocaeli Şehir Hastanesi’ne sevk edilirken saldırgan 3 şahıs için arama çalışması başlatıldı. Konuya ilişkin 2 şahıs yakalanıp emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken 1 firari hala aranıyor. Yakalanan iki şahıs ise savcılıkta tutuklandı.

Bu olay da sağlık sisteminin sorunlarını bir kez daha gündeme getirirken, sağlık çalışanlarının güvenliği konusunda ciddi endişelere yol açtı. Daha fazla vakit kaybetmeden sağlık çalışanı katliamına ve sağlıkta şiddete engel olunmalıdır.

Hekim ve sağlık çalışanlarının görevlerini yaparken konsantrasyonlarını bozacak, başta ekonomik nedenler olmak üzere, yetersiz sosyal-kurumsal faktörlerin iyileştirilmesi aciliyet arz etmektedir.

TBMM, şifa veren ele vefa göstermeyenler için acilen sağlıkta şiddet yasasını revize etmeli ve yeni ilave etkin önlemler hızla uygulamaya konulmalıdır. #SağlıktaŞiddeteHayır

https://youtu.be/AEIOrMf4G5g?si=jmJweMCiu0XMVuEE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder