10 Ekim 2023 Salı

Mescid-i Aksa neresi, Kubbet-üs Sahra neresidir?



Arama motorlarına Mescid-i Aksa yazdığınızda, karşınıza ekseriyetle altın renkli kubbesi olan, çini işlemeli bir cami görüntüsü gelir. Aslında bu cami Mescid-i Aksa değil, Kubbetu's Sahra’dır. Gerçek Mescid-i Aksa, içerisinde Kubbet-üs Sahra`nın da bulunduğu ve Kıble Mescidi'ni de kapsayan 145 dönümlük bir alandır.

Müslümanlar açısından son derece büyük ehemmiyete sahip olmasına rağmen Mescid-i Aksa hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olunmadığı da bir vakıa. Mescid-i Aksa denilince akıllara genelde Selâhaddîn-i Eyyûbî’nin 1187’de Haçlıları yendikten sonra yaptırdığı altın kubbeli görkemli yapı gelmektedir. Oysa orası Kubbetü’s Sahra'dır.  

Yani Kubbetü's-Sahra, üzerine titrediğimiz Mescid-i Aksa’dan daha önemsiz, çok farklı bir yerde öylesine bir mescit değildir! Kıble Mescidi ile aynı avluyu paylaşan bir mescittir. Allah korusun, İsrail Mescid-i Aksa’ya yönelik emeline nail olacak olursa Kubbet-üs Sahra’yı orada bırakacak değildir.   

Sonuç olarak Kubbetü's-Sahra bir anlamda Mescid-i Aksa’dır, yarım elmanın diğer yarısı gibi, her iki mescit de Kudüs’ün en önemli simgeleridir ve her ikisi de bizim için azizdir. Yahudiler Mescid-i Aksa’yı sadece Kubbedü's Sahra gibi gösterip 145 dönümlük arazideki her şeyi tahrif ederek Süleyman Mâbedini yeniden inşâ etmek istemektedirler.  

https://youtu.be/xfAC9bdkxaA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder