25 Şubat 2024 Pazar

Berat Gecemiz Mübarek Olsun

Af, arınma, mağfiret ve kurtuluş vesilesi olan Berat Gecesi’ni tebrik ediyorum. Bu gece vesilesiyle her türlü dert, sıkıntı, musibet ve hastalıklardan berî olmayı diliyorum.   

Bugün maalesef savaşların, katliamların, bunalımların, ekonomik, sosyal ve ahlaki krizlerin insanlığı kuşattığı bir dünyada yaşıyoruz. Kötülüklerin adeta kol gezdiği bir döneme tanıklık ediyoruz. Çevresinin mübarek kılındığı bizzat yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ile beyan edilen Mescid-i Aksa’da, peygamberler şehri Kudüs’te, Gazze’de ve tüm Filistin’de aylardır büyük bir zulüm işlenmektedir. 

İdrak ettiğimiz bu kutlu gecenin, yaşamakta olduğumuz zor günlerin, -inşâallah- huzurlu yarınların doğum sancıları olması temennisiyle bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de topluca katledilen mağdur ve mazlum Filistinlilerin kan ve gözyaşının dinmesine, başta Filistinliler ve Doğu Türkistanlılar olmak üzere ülkemize, gönül coğrafyamıza, İslâm âlemine, Türk dünyasına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesine vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum.

Dua, ibadet ve itaatle ihya edeceğimiz Berat Gecesi’ni vesile ittihâz ederek son yıllarda bir türlü istikrara kavuşamayan İslâm dünyasında kardeşlik, dayanışma, barış, huzur, adalet ve güven ortamının yeniden tesis edilmesini, İslâm ülkelerinin tekrar ilim ve medeniyet, barış ve esenlik coğrafyasına dönüşmesini, bizi günah yüklerinden ve kötülüklerden arınmış gönüllerle Ramazan ayına kavuşturmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

https://youtu.be/L4fCwNeB_4o?si=Yf-DG7rhZShGqhk3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder