12 Şubat 2024 Pazartesi

Filistinliler Topraklarını Sattı mı?, Kim Milyoner Olmak İster'de Filistin Sorusu Damga Vurdu!

Dünyanın en çok kazandıran programlarından Kim Milyoner Olmak İster'de bugün izleyicileri ekrana kilitleyen heyecan dolu anlar yaşandı.

Ünlü sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ekranlara gelen Kim Milyoner Olmak İster'e katılan yarışmacılardan üniversite öğrencisi Simay Doğrusoy, başarılı bir performans sergiledi.

300 bin TL'lik soruyu gören yarışmacıya, sorulan "Filistin" sorusu gece damga vurdu..

SORU: "İsrail'in kurulduğu 1948'e kadar Filistinli Müslümanların Yahudilere sattıkları toplam arazi tüm Filistin topraklarının yaklaşık yüzde kaçı kadardır?"

A- 1

B- 11

C- 21

D- 31

Doğru Cevap: A şıkkı

Yarışmacı, soruya cevap vermek istemeyerek yarışmadan çekildi.

Sorulan soru üzerine Kenan İmirzalıoğlu, zulme karşı dik duruş sergileyerek tepkisini ortaya koydu.

İmirzalıoğu yaptığı açıklamada Filistinliler topraklarını sattı iddiasına sert yanıt vererek, "Bu zaten sebep değil. 'Filistinliler de topraklarını sattılar' diye konuşuyorlar ama gerçek burada. Filistinli Müslümanların 1948'e kadar sattığı topraklar, Filistin toplam yüz ölçümünün sadece yüzde 1'i. Gayri Müslümlerin sattıkları topraklarla beraber toplamında ise yüzde 5.5- 6'ya denk geliyor." dedi.

İsrail katliamına sert tepki göstereren Gigi kardeşler, örneğini veren İmirzalıoğlu, "Bella Hadid ve Gigi Hadid'in babası Filistinli. Onun babası kucak açıyor. Yahudi aileler ve birçok ülkeden kabul almıyor. Ve sonra 'Onlar hayatımızı mahvettiler lütfen umutlarımız karatmayın' diye bir gemiyle Filistin kıyısına geliyorlar. Hayfa'daki Limanı'nı da kızların babasının dedesi yaptırmış. Varlıklı da bir aile. Onlar sonra evlerine iki aileyi alıyorlar. Sonra Hadid'lerin babasını, annesi doğurmak için kendi ailesinin yanına gidiyor. Yine Filistin'de. Kucağında 9 günlük çocuğu var. Tekrar döndüklerinde evlerine aldıkları aileler tarafından içeri sokulmuyor. Artık İsrail o devleti kurmuş destek olmuş. Misafir oldukları evi de işgal etmişler. Gerçek ev sahiplerini eve almıyor. Anne diyor ki 'çocuğum üşüyecek sadece battaniye almak istiyorum'. O battaniyeyi almaya da izin verilmiyor." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine yarışmacı "inanılmaz bir hikaye" diyerek duygularını dile getirdi.

İmirzalıoğlu devamında ise "Dünya bir an evvel barışa gider ve vahşilik canilik ortadan kalkar. Göz göre göre 21. yüzyılda insanlara resmen çocuklara kadınlara zulmediliyor. Ve buna karşı çıkan buna tweet atan insanlar da işinden ediliyor. Bizim saygı duyduğumuz medeni bulduğumuz özgürlükçü ülkeler dediğimiz yönetimler de bunları yapıyor." dedi.

https://youtu.be/aYTXYXHbmco?si=TXweDOhy1P5l0ClF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder