18 Kasım 2023 Cumartesi

İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesinde bulunan hastaların çoğunu zorla hastane dışına sürdü!

Şifa Hastanesi'nde imkânsızlıklar içinde yaşama tutunmaya çalışan onlarca prematüre bebek, Dünya Prematüre Bebekler Günü’nde İsrail tarafından ölüme terk edildi. Dr. Marwan Abu Saada, “36 prematüre bebek var. 39'du ancak üçünü kaybettik" diyor. "İkisi, hastanede elektrik kesildiğinde oksijen yetersizliğinden öldü. Üçüncüsü ise bağırsak enfeksiyonundan öldü. Hayatta kalan 36 prematüre bebeğin ağırlıkları, 800 ile 1200 gram arasında. En küçükleri 28 haftalık.”

Dr. Abu Saada, hastane olarak bu bebeklerin hiçbirinin ebeveyni ya da ailesiyle temaslarının olmadığını söylüyor. Savaşın karmaşasında aileleri bulmak imkânsızlaşmış. Doktor, iki bebeğin bombardıman sonrası bulunup hastaneye getirildiğini söylüyor. Diğer dört bebek ise ölen annelerinden sezaryen ile kurtarılmış. 

İnsanlık tarihinin şahit olduğu en büyük zulümlerden biri bugün Filistin’de, Gazze’de yaşanıyor. Bütün dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık suçu işleniyor. Binlerce masum insan aynı anda can verirken insaf ve vicdanını kaybetmiş dünya bu soykırımı sadece seyrediyor.

Ey mazlumların Rabbi! Zalim inkârcıları, Siyonist katilleri ve küresel zorbaları kahr-u perişan eyle! Gazze'de tarihin en acımasız soykırımını gerçekleştiren Siyonist zalimleri yerin dibine geçir Allahım!

#Doctorsstandwithpalestine

#WorldPrematurityDay2023

#IsraelTerrorrist

https://youtube.com/shorts/7sz4W1207z8?feature=share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder