11 Kasım 2023 Cumartesi

İsrail'e Destek Veren Firmalara Boykot Çığ Gibi Büyüyor!

Filistin topraklarını işgal eden ve Gazze’yi açık hava hapishanesine dönüştürdükten sonra, hastane ve okul dahil tüm şehri bombalayarak katleden İsrail’e tepkiler büyüyor. ABD ve Avrupa Birliğinin sesiz kaldığı katliama ise ülkelerin halkları büyük tepki gösteriyor.

Filistin’in haklı davasına en güçlü desteği veren Türkiye, İsrail zulmüne karşı başlattığı boykot kararıyla örnek ülke olmayı sürdürüyor. Kamu, yerel yönetimler, üniversiteler ve bazı özel sektör kuruluşları İsrail’e destek veren firmaların ürünlerine yönelik boykot kararı aldı. İsrail’in Filistin’deki soykırım ve katliamlarına karşı atılan boykot adımının önce tüm ülkeye ardından diğer devletlere dalga dalga yayılması bekleniyor.

Hangi ürünlerin boykot edileceğine ilişkin olarak 30 farklı dilde kullanılabilen bir web sitesi oluşturuldu. Boykot sitesinde araştırma yaptıktan sonra markalar delilleriyle birlikte siteye yerleştirilmiş. Alternatifi olan markaların, alternatifi de konulmuş. Eksikler olabilir düşüncesiyle bu eksiklikleri gidermek adına da insanların mail yoluyla eksik olan markaları bildirme imkanı da sağlanılmış..

Hiç kimsenin hakkına girmemek adına detaylı araştırma sonrası boykot listesi oluşturulmuş..

Sitenin linki: https://boycotzionism.com

https://youtube.com/shorts/fj-_sJibYzA?feature=share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder